Els homes cobren menys en el món de les passarel·les de moda
El passat 8 de març, es va produir una vaga en favor de la igualtat per a les dones en pràcticament tots els punts de país. Va consistir en una necessària manifestació per donar veu i visibilitat a les irregularitats que pateix el sector femení i que convé millorar. A la bretxa salarial, malauradament és la dona qui surt perdent. No obstant això, aquest aspecte canvia substancialment en un tipus de treball: el món dels models.
Les dones dominen les passarel·les de moda
En aquest món, les dones són les grans protagonistes, ja que cobren fins a tres vegades més que els homes per exercir la mateixa feina. L’any 2013, la revista Forbes va publicar una llista que contenia als deu models masculins més ben pagats. Així mateix, es va publicar una altra llista en la qual apareixien els ingressos anuals de les deu models femenines que estaven més ben pagades. Des d’aquest any, no s’ha tornat a publicar una altra llista amb aquesta informació.
Atenent a aquesta llista, el model més ben pagat era Siguin O’Pry. Nord-americà de naixement, ha treballat amb diverses firmes de renom i cobrava per això fins a 1,5 milions de dòlars anuals. No obstant això, la primera de la llista femenina era Giselle Bündchen, qui va rebre 42 milions de dòlars aquest any.
Si sumem a les deu models més ben pagades d’aquesta llista, obtenim una xifra que ascendeix a 83.300.000 de dòlars, molt allunyada dels 8 milions que van cobrar en conjunt els 10 models masculins més ben pagats.
Potser, sigui l’única indústria en què els homes cobrin menys i no deixa de ser una situació totalment injusta. El salari no és l’única desigualtat, ja que en els viatges, les top model viatgen en primera classe amb tot luxe de comoditats, mentre que ells ho fan low cost. Per aquest motiu, porten en molts casos exhausts, sense dormir i en pèssimes condicions per a realitzar-se fotografies.
Les xarxes socials augmenten la memòria cau de les models
El perquè d’aquesta situació és perquè la moda femenina sempre ha atret a un major nombre de públic. Anualment, el womenswear genera 600 bilions de dòlars i fa que la indústria sigui moguda per aquest sector. Així mateix, les xarxes socials també tenen part de culpa en aquesta situació, ja que si una model té relació amb algú famós o el seu perfil de Instagram té un gran nombre de followers, les seves tarifes augmenten en comparació a la resta dels models.
Es tracta d’una curiositat que també resulta irregular per als homes. La bretxa salarial no hauria d’existir en cap treball ja que és totalment injust. Esperem que la situació es regularitzi en tots els treballs i el Govern es posi en marxa per solucionar-ho.